Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Първият път

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Първият път

  Писане  zay4e on Нед Дек 09, 2007 11:05 pm

  Първият път

  За повечето хора първите сексуални опити на тинейджърите са свързани главно с риска от нежелана бременност. Наистина последиците от лековерната надежда "точно сега и точно с мен това няма да се случи", са ужасни, особено за момичето. В тази насока не малко се прави за популяризиране на презервативите и съвременните противозачатъчни средства, чиято употреба е неизменен белег на отговорното сексуално поведение.
  Съществуват обаче и други рискове при първите сексуални контакти, които по-често засягат момчетата. Става дума за "сексуалните засечки", които съвсем не са рядкост при дебютантите. При определени условия подобни "провали" могат да се преживеят изключително драматично и да оставят сериозна следа в цялостното емоционално и сексуално развитие на младия мъж.
  У нас, както и в много други страни, сексуалната изява е натоварена с особена престижна стойност. Половата мощ на мъжа е основа на самочувствието и самооценката му. Затова и напрежението, което се създава при първите опити за сексуална близост е огромно. Как ще се представя? Дали ще успея да докажа мъжествеността си ? Дали ще направя точно това, което се очаква от мен? Все въпроси, който отекват със страшна сила в главата на младия любовник. За съжаление не рядко те са толкова натрапчиви, че могат да заглушат гласът на инстинкта. Става така, че младежът започва да се чувства в леглото, така сякаш е на черната дъска с неподготвен урок. Естествено в подобна ситуация ерекцията е последното нещо, което може да се получи. Дори при предварителната любовна игра момчето да е усетило физическия израз на своето желание, опрат ли нещата до "правенето" настъпва паника и за най-голям ужас членът срамежливо навежда глава.
  Второто действие на тази драма обикновено включва серия от погрешни интерпретации. Най-забележителната е : "сигурно това е защото много съм онанирал". Нещата могат да станат и трагични, ако партньорката вместо да успокои топката, нанесе съкрушителния удар с думите "това е защото не ме харесваш или не ме обичаш достатъчно". Отчаяните опити да се докаже противното, чрез неистово реанимиране на члена, обикновено завършват с пълно фиаско.
  В третото действие дебютната засечка може да се превърне в постоянен проблем и непреодолим страх от всеки пореден опит за контакт. Колкото момчето е по-тревожно и несигурно, толкова по-голяма е гаранцията за пореден "провал". За съжаление обичайните разсъждения - "сигурно съм болен щом толкова пъти нещата се повтарят", окончателно циментират проблема. Остава към това да се прибави само паниката на шокираните близки, подигравките на връстниците и некомпетентната намеса на някои самозван сексолог, който предписва вълшебни лекарства.
  Ако не искате този мрачен сценарии да ви сполети, опитайте се да се придържате към следните принципи.
  1. Преди да пристъпите към първия си опит за сексуален контакт, убедете се че и партньорката ви желае това да се случи точно в този момент. Съпротивата или неясното поведение от нейна страна могат коварно да парализират мъжките ви способности.
  2. Избягвайте употребата на значително количество алкохол преди първата ви интимна среща. Наистина петдесет грама могат да дадат кураж, но и Шекспир е казал, че по голямата доза вдига мерака, но сваля възможностите.
  3. За предпочитане е сексуалният ви дебют да бъде на място, където няма опасност от неканени зрители. Шумните купони винаги крият риска от сексуален провал.
  4. Винаги носете в себе си поне два презерватива. Не знаете кога ще ви се наложи да ги използвате. Добре е ако предварително сте провели сухи тренировки по поставяне на презерватив, така че да имате достатъчно познания как за ги отворите и сложите за най-кратко време.
  5. По време на самия контакт обърнете най-голямо внимание на настроението и близостта с партньорката. Ерекцията е спонтанен емоционален процес, който не подлежи на директен волеви контрол.
  6. Ако временно забележите, че е отслабнала ерекцията ви, не се отчайвайте. Възстановяването на спонтанността и еротичната нагласа ще възстанови и ерекцията.
  7. Ако въпреки усилията ви да се справите с дебютния си полов неуспех се окажете в капана на самосбъдващата се прогноза, незабавно потърсете компетентна сексологична помощ.

   В момента е: Пет Яну 18, 2019 11:20 am