SmOoTh_BoY Пет Яну 04, 2008 12:21 am
Ракията ми е любимият алкохол.Тя може да се приготвя от много разнообразни плодове.Характерно е да се прави по принцип от грозде.Приготвянето е много лесно,защото с баща ми правим ракия от както се помня
.Първо се бере гроздето (аз лично предпочитам мускат).След това има 2 начина да се мачка гроздето 1-вият и по-добрият е да се мачка на ръка или с крака(ботуши).2-рият е с машинка която прилича на машина за мелене на месо за правене на каима.Джибрите (мачканото грозде) се оставя да престои в бидони (може и пластмасови) за около 25-30 дни през които вие преценяте колко захар и вода да сложите (вода не се слага много както и захар за да стане по-силна ракията ако желаете).След престоя на джибрите доволно може да идете до пивоварната и да си варите ракията и да си гледате кефа.Така наречената ракия първак е много остра и удря много в главата веднага дори от опитни пиячи.След обработката на ракията я затваряте в дървени бидони (по-добрия избор) оставяте я да отлежава и се слагат пръчки от черница за много хубав и благ цвят на ракията по-избор на "шефа".От вас зависи колко време ще оставите да отлежава ракията,но задължително поне 30-40 дни я оставете да отлежи ;).
П.с. Аз лично съм си запазил от 1999г. една бутилка от добрата реколта за абитюрентския ми бал и още една за евентуалната ми сватба
.
Надявам се да съм бил полезен :P
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams
» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579
» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux
» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux
» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux
» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux
» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост
» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela
» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост