Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Упражнения против целулит

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Упражнения против целулит

  Писане  zay4e on Нед Дек 30, 2007 1:57 am

  За успешната борба с целулита може да се възползвате от упражнения, които, дори и да не са пряко насочени към унищожение на целулита, все пак ще ви помогнат да се отървете от „портокаловата” кожа благодарение на допълнителния си ефект.
  С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да се предотврати неговото по-нататъшно развитие. Действието на подобни упражнения се заключава в това, че по време на тяхното изпълнение се повишава разхода на енергия, в резултат на което се разграждат мазнините в проблемните зони. Освен това тъканите укрепват отвътре, стават по-еластични. Редовните упражнения способстват за по-доброто им кръвоснабдяване, което осигурява своевременно отстраняване на шлаките.
  Може да се възползвате от комплекса упражнения за укрепване на мускулите, редовното изпълнение на които ще ви помогне да се избавите от целулита или в краен случай да преустановите неговото развитие.
  1. Легнете по гръб, сгънете краката в колената, хванете ръцете си зад тила. Бавно повдигайте горната част на корпуса, като напрягате при това мускулите на корема и ханша. Отпуснете раменете и тила. Пребройте, без да бързате, до 10 и се отпуснете надолу. Повторете повдигането 20 пъти.
  2. Легнете настрани и протегнете долната ръка, сложете на нея главата си. За по-голяма устойчивост се подпрете с другата ръка на земята. Свийте краката в колената. Повдигнете бавно горния крак на 20 см от пода и след това го спуснете. Повторете 20 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете повдигането с другия крак.
  3. Легнете настрани, сложете глава на протегнатата ръка. Свободната ръка подпрете на пода. Сгънете краката в колената, горния крак повдигнете на 40-45 см от пода и отпуснете. Повторете упражнението 40 пъти, след което се обърнете на другата страна и изпълнете повдигането с другия крак.
  4. Легнете по гръб, сложете ръцете зад тила, краката сгънете в колената. Левият глезен сложете върху дясното коляно и леко го повдигнете, напрегнете корема и седалището, бавно се приповдигайте. Леко завъртете при това корпуса към лявото коляно. Пребройте до 10 и бавно отпуснете тялото и крака. Изпълнете упражнението 25 пъти. След това сменете крака и приповдигайте корпуса, накланяйки се леко към десния крак.
  5. Седнете на земята, отпуснете ръцете. Като се завъртате на дясното бедро (десният крак е протегнат напред), едновременно сгънете левия крак и го прехвърлете през десния така, че коляното да докосне пода. Сега изпънете левия крак и направете същото движение с десния. По време на упражнението не сгъвайте раменете и не откъсвайте ръцете от пода. Изпълнете по 10-12 пъти на всяка страна.
  6. Легнете на пода по гръб, разперете встрани ръцете. Съберете краката и ги сгънете в коленете. Изпълнявайте наклони с краката ту наляво, ту надясно, като се стремите да докоснете пода с долното коляно. Притискайте раменете и ръцете към земята. Направете упражнението по 10 пъти на всяка страна.
  7. Застанете на колене, като ги съберете, ръцете протегнете напред. Отпуснете се на дясното бедро, като ръцете отвеждате наляво. Върнете се в изходно положение. Сега седнете на лявото бедро, ръцете – в противоположната посока. Повторете 10-15 пъти.
  8. Легнете на лявата страна. Подпрете се с лакътя на лявата ръка на земята, а събраните крака протегнете, като ги насочвате леко вляво. Повдигнете и отпуснете краката 10 пъти, след това се обърнете на другата страна и изпълнете същото движение.
  9. Легнете по гръб, ръцете изпънете надолу по тялото. Колената са сгънати. Приповдигнете се на лакти и прехвърлете левия крак през десния, без да напрягате ръцете и да им променяте положението. Изпълнете упражнението 8-12 пъти с всеки крак.
  10. Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, сложете ръцете зад тила. Като приповдигате едновременно краката и раменния пояс, направете обръщане надясно, стараейки се да докоснете с лакътя на лявата ръка дясното коляно, завъртайки раменете. Сега повторете упражнението на другата страна.
  11. Изпълнява се в седнало положение, с опора на лактите. Като сгъвате краката в коленете, докоснете с тях челото си и се върнете в изходно положение. Направете упражнението 10-15 пъти.
  12. Седнете. Опрете длани на земята, единия крак протегнете напред, другия сгънете в коляното и оставете встрани. Като се опирате на стъпалото на сгънатия крак, повдигнете другия крак нагоре и отпуснете. Изпълнете упражнението по 8-10 пъти с всеки крак.
  Колоезденето е отлично средство да се избавите от целулита и да изваете тялото си идеално. Няма да ви потрябва много време, както и в останалите случаи. Много е важно упражненията да се изпълняват редовно. След едномесечни тренировки изберете максимално темпо за каране. Това се прави така – отначало, минута-две, трябва да се кара бавно, след това с всеки следващ оборот на педалите увеличавате темпото и след пет минути набирате максимална скорост. Цялото тяло е напрегнато, краката работят като мотор. С такъв усилен ритъм трябва да се кара поне три-четири минути. След това в продължение на една минута намалявайте постепенно скоростта, починете си две минути, след това повторете всичко отначало.

   В момента е: Сря Юли 18, 2018 10:34 pm