Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  : Интернет става все по-желано поле за действие на терористи

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default : Интернет става все по-желано поле за действие на терористи

  Писане  zay4e on Нед Дек 09, 2007 11:11 pm

  Прогнозите на експертите за 10-те най-големи кибер заплахи на 2008  Интернет се превръща в най-привлекателното поле за действие на терористите. Според експерти, основна посока за атаки срещу потребителите ще стане уеб-контентът, а главното събитие за хакерите през следващата година ще бъде Олимпиадата в Пекин. Повечето заплахи ще бъдат " контентно- ориентирани". С небивал интерес от страна на киберпрестъпниците ще се ползва компанията Apple, особено най-новия и хит - iPhone.

  Компания Websense Security Labs публикува списък на 10-те най-предпочитани начина за атаки срещу потребителите. Според експертите, Олимпийските игри ще предизвикат значителна хакерска активност: заразяване на сайтове, посветени на игрите, тематичен спам, DDoS-атаки.

  "Предпоследно място изследователите са отредили на самите хакери, които през 2008 чака неприятна изненада." Второ място в печалния списък изследователите дават на вредния спам. Форуми, блогове, търсачки и коментари на новинарски сайтове, предсказват експертите, ще бъдат удавени с URL, които водят до заразени сайтове. В резултат престъпниците ще могат да заразят не само голям брой потребители, но и ще издигнат заразените ресурси към първите места на уеб-рейтингите, които се определят в пряка зависимост от броя външни позовавания на сайта.

  Тройката завършват лидерите на атаки срещу информационната мрежа от "ново поколение" Web 2.0, към която се отнасят различни блогове, както и ресурси по подобие на AJAX, Google, Mail, Flickr, TaDa lists. В банери и други рекламни вставки на Web 2.0 има много слаби места, които киберпрестъпниците ще използват.

  На четвърто място сред заплахите се нареждат заразените уеб-сайтове. Хакерите ще се ориентират към разбиване и внедряване на вреден код в легитимни ресурси. Техният брой, се твърди в експертизата, ще надмине броя на специално създадените вредни сайтове.

  "Поставяйки под заплаха добре посещаваните ресурси, престъпниците ще намалят до минимум потребността от допълнителни примамки чрез електронна поща, предаване на съобщения за миг или постинги в мрежата", обясняват специалистите.

  На пето място по популярност сред мошениците е наредена компанията Apple като цяло и iPhone в частност.

  Шестото място, подобно на третото, е свързано с Web 2.0. Разликата в този вид атаки е, че те ще бъдат ориентирани към отделни групи по интереси, теми, възраст и потребителски навици.

  Особено внимание ще бъде отделено и на защитните програми - за намаляване на вероятността от откриване на вредни код хакерите ще използват, например, в JavaScript, техниката на полиморфизма. Този вид хакерски атаки са наредени на седмо място. На осмо експертите на Websense поставят усъвършенстването и глобалното разпространение на техниките за укриване на данните за разработки на троянци. Догодина вирусите успешно ще внедряват данните си в различни стандартни протоколи и медиа-файлове.

  На предпоследно място изследователите поставят самите хакери, които обаче през 2008 ще бъдат сюрпризирани неприятно. Работата е там, че по данни на Websense Security Lab, след Нова година светът очаква масово разкриване на големи хакерски групировки след успешна координация на полициите от различни страни.

  Десятката завършва " вишингът" - гласов " риболов", вид интернет- измама, чиято цел е да се получат идентификационните данни на потребителите и гласов спам. Увеличението на потребителите на мрежова връзка и интернет-телефония ще бъде използвано от мошеници и недобросъвестни разпространители на реклама.

  Мащабна серия от разнообразни хакерски атаки вече бе регистрирана преди няколко седмици. Престъпниците регистрираха стотици домейни, убеждавайки търсачките, че са сериозен източник на информация. Падайки в капана, потребителите влизаха в сайтове на мошеници, които завладяваха компютрите им и крадяха личните данни. Тази акция бе оценена от специалистите като абсолютно безпрецедентна. И ако се вярва на думите на службите за информационна безопасност, това е само началото.

  Според някои прогнози, към 2017 година компютрите ще играят огромна роля в икономиката, бизнеса, науката, инфраструктурата и дори личния живот. Следователно престъпниците не могат да оставят без внимание подобна перспективна сфера. След 10 години тероризмът ще премине в друго измерение, но няма да стане по-малко кървав от това...

  Източник: bgfactor.org

   В момента е: Съб Ное 17, 2018 6:44 am