Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Фригидност

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Фригидност

  Писане  zay4e on Нед Дек 09, 2007 11:04 pm

  Фригидност

  Напоследък много се шуми за това как с чудодейни хапчета може да се преодолеят сексуалните проблеми на мъжете. Много изследвания, проведени по света, установяват, че броят на жените със сексуални проблеми съвсем не е по- малък от този на мъжете. Счита се дори, че нежният пол по-често е неудовлетворен от сексуалните контакти.
  Едно от най-честите сексуални затруднения при жените е намаленото сексуално желание известно още като “фригидност “. То се демонстрира със значителен спад в сексуалната мотивация и невъзможност да се откликне пълноценно на еротичните инициативи на партньора.
  Подобно на проблемите при мъжете, “фригидността “ може да бъде предизвикана както от психични, така и от биологични фактори. Много жени са склонни да си обясняват загубата на интерес към секса с настъпването на критичната възраст. Естествено навлизането в менопаузата с комплексните биологични, психични и социални промени не рядко предизвиква криза в живота на жената. Не съществуват обаче фатални причини, поради които и по-възрастните дами да не могат да се наслаждават на интимната близост и след петдесетата си годишнина. Днес специалистите разполагат с огромен арсенал от терапевтични средства, с които може да бъде компенсиран хормоналния дефицит и да се сведат до минимум биологичните неудобства и рискове, които създава тази възраст.
  Решаващи за сексуалната активност на жената, независимо от това на колко години е, са емоционалната и свързаност с интимния партньор, проявите на нежност, внимание и зачитане от негова страна. Не случайно зад т.н. “фригидност “ , най-често се установяват затаени партньорски конфликти и натрупване на несподелени негативни чувства от страна на жената. Бавно, но сигурно те могат да потиснат сексуалните желания и да предизвикат дори отвръщение от половия контакт.
  Макар и потисната, потребността от интимна близост обаче не изчезва. Нейното дълготрайно отсъствие от живота на жената естествено поражда нервност, напрегнатост, разстройство на съня, депресивни състояния и много други телесни симптоми. Това е начинът, по който организмът изразява на своя език, това което човек не успява да изрече с думи.
  Независимо от значителните възможности за медикаментозна подкрепа, най-важна за преодоляването на тези проблеми е откритата и ясна комуникация с партньора, възможността съществуващите проблеми да се изразят по начин, позволяващ конструктивното им преодоляване. Не винаги тази задача е изпълнима без компетентното партниране на специалист, който има подготовка в областта на фамилната психотерапия.
  В развитите страни все повече двойки се обръщат за помощ към професионални сексолози-психотерапевти когато качеството на интимните им отношения не ги задоволява. Посредничеството на специалиста позволява на партньорите да разкрият неизползваните потенциали на своите отношения. Възможности за подобна помощ съществуват и в България.

   В момента е: Пет Яну 18, 2019 11:46 am