Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Гримът на деловата жена

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Гримът на деловата жена

  Писане  zay4e on Нед Дек 30, 2007 1:51 am

  Често сме чували твърдението , че в бизнеса всички са равни, няма полови разлики – ти или си делови човек, или не. Но въпреки това, повечето от най-известните делови жени като правило са поддържани, елегантни, безупречно изглеждащи дами, за които не можем да кажем, че са „безполови”.
  Но има и друга страна. Ако вие преминавате границата в стремежа си към съвършенство, то това може да рефлектира върху човешките и професионалните ви качества. Понякога, разбира се, и такива женски слабости могат да се превърнат в силна страна и да се използват като оръжие в постигането на целите, но в повечето случаи това само може да попречи. Особено за начинаещите бизнес дами или делови жени, които с намират в подчинение на някой и не могат да взимат самостоятелни решения.

  Прието е да се смята, че по време на първата среща погледът се спира /в различна последователност, в зависимост от характера на вашата среща/ върху няколко точки – ръце, коса, лице. Така че в идеално състояние необходимо е да се поддържа и едното и другото, и третото. Нещо повече, желателно е все пак да следвате някои актуални тенденции, което ще ви характеризира като веща и вървяща в крак с времето, а не като безразлична към околните, жената „син чорап”.
  При това не трябва да концентрирате вниманието си само на перфектната прическа или безупречния маникюр и да подценявате правилата на деловия грим. „Нещо по-убито” не е изход и не е синоним на понятието „бизнес грим”. Разбира се, най-ярките модни цветове на сезона /например make-up в стил на 40-те – фатални, с четливи контури на ярките устни, вежди и силно уголемяване на очите/, това е избор за почивен ден. Не е необходимо да се увличате от акцентирането с помощта графически оформления на очите, с намек за готика. Властно черен, с широко очертаване на горните и долните клепачи и с ефекта на „опушване” сенки ще направят несъмнено вашия поглед по-изразителен, обаче това може определено за изплаши консервативните ви бизнес партньори.
  Но да се отказвате от черното очертаване на очите не е необходимо. Това е един от хитовете на сезона и при опитно използване може за засили вашия имидж на строг ръководител, напорист бизнес партньор или концентриран в себе си интелектуалец. Затова необходимо е да очертавате очите си по-силно или на-горните, или на горните и долните клепачи и да размажете леко с пръсти, като направите очертанието като леко опушено, без резки контури.
  Ако вие в делничния си грим акцентирате именно върху очите /а като правило деловият make-up е построен върху това/, задължително използвайте и коректор, който гримьорите съветват да се нанася отдолу под очите и на горната част на скулите. Това в съчетание с черното очертаване по-силно подчертава дълбочината на вашите очи дори без цветни сенки.
  Подобен грим за очите сполучливо изглежда на фона на козметично средство, в състава на който влизат светоотразяващи частици. Те придават равен тен и естествен оттенък на кожата, която като че ли свети отвътре и има здрав вид. По принцип е достатйчно да се добави само прахообразна пудра с естествен цвят.
  Ако не сте готова да експериментирате с черен молив, или го смятате за прекалено предизвикателен, то акцентирайте очите с помощта на спирала. Важно, цветната спирала за бизнес дамите е персона нон грат. Това е аксиома, която трябва да запомните веднъж и завинаги. Дори и за кафявата спирала не правете изключение. Изискванията към спиралата трябва да бъдат специални. Най-добре да се използват съвременни средства – две в едно или три в едно. Тя трябва да удължава миглите, да увеличава обема им, да се държи на долните миглички, да бъде водоустойчива и хипоалергична, като цяло именно за спирала не трябва да пести средства деловата жена, която обикновено има дълъг работен ден. Да си сложите нов грим едва ли ще е възможно, ще можете само да го освежите някъде в средата на работния ден. И колкото и да се стараете, най-вероятно, спиралата към края на деня ще започне да се сипе.
  Единият от начините да избегнете това е да нанасяте спиралата само по крайчетата на миглите. И не си струва за злоупотребявате с такива похвати като например „извиване” на миглите. Това може да създаде куклен образ, който може да развали благоприятното впечатление за вашата делова компетентност.
  Грижейки се за миглите, никога не забравяйте за веждите. Гъсти вежди или напротив кокетно оформени, като нишка, отрицателно ще повлияят на първото впечатление за вас като професионалист. Най-добре да концентрирате вниманието си върху красивата линия на веждите /по такъв начин можете зрително да увеличите и големината на очите/.
  Този сезон привлича вниманието върху себе си такъв детайл като завръщането на ружа. Той се нанася повече по горната част на кулата, от носа почти до ухото. Най-актуален оттенък е лекият тен.
  Вашите колеги или бизнес партньори във ваше присъствие трябва да се чудят: дали сте се изчервили от удоволствие да ги видите или сега сте се върнали от Средиземноморието. Във всички случаи откажете се от порцеланово-бялата кожа: днес бледата кожа не се толерира по принцип.
  Подчертавайки очите, не правете устните прекалено ярки. Смята се, че в деловия грим задължително трябва да избягвате използването на червено червило, смята се за вулгарно и прекалено секси. Но какво да правим с модерните тенденции на сезона, в който гримьорите просто са издигнали в култ яркочервеното червило.
  Нашият съвет: не се отказвайте от това удоволствие. Просто си изберете матов оттенък. Не очертавайте устните и не използвайте гланц. Той прави устните да изглеждат по-пухкави и съблазнителни, което в делова обстановка по-скоро ще изиграе отрицателна роля.
  И последно. Когато говорим за грима на деловата жена, ние взимаме предвид не само бизнес структурите. Това се отнася и за преподавателите, служителите в държавните учреждения, медици – всички жени, на които се налага да общуват с повече хора и трябва да направят благоприятно впечатление.

   В момента е: Чет Юли 19, 2018 12:28 pm