Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Женски оргазъм

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Женски оргазъм

  Писане  zay4e on Нед Дек 09, 2007 11:00 pm

  Женски оргазъм

  Един от най-дискутираните проблеми в съвременната сексология е женският оргазъм. Докато във Викторианска Англия се е считало, че една изискана лейди не трябва да се вълнува от секса и дори са се правели операции за отстраняване на клитора, днес липсата на оргазъм е най-честия сексуален симптом при жените. Нещо повече – медицински доказано е колко много болести могат да се коренят в системната сексуална неудовлетвореност.
  Основната причина за оргазмичните затруднения на жените в България е свързан с бързото изпразване при техните партньори. Става дума за липсващ или нарушен контрол върху еякулацията, умение, което всеки мъж може да придобие. За съжаление обаче, от трима българи поне един не успява да задържи изпразването си достатъчно дълго, за удовлетвори своята половинка. Когато това се случва в условията на семейния живот, не рядко се стига до невротизиране на жената и загуба на интереса и към секса. Бедата е, че с разреждане на контактите, мъжът започва да “свършва” още по-бързо и това превръща половата близост в истински кошмар за много двойки.
  През последните години вече разполагаме с медикаментозни и други методи, чрез които този толкова чест проблем може да бъде преодолян веднъж за винаги, при това в продължение само на няколко седмици. Лечението е напълно достъпно и безвредно. Жалко е, че хиляди двойки у нас продължават да страдат единствено защото не знаят, че проблемът им е решим или защото се срамуват от намесата на опитен лекар-сексолог.
  В някои случаи невъзможността на жената да достига до оргазъм е свързана с по-дълбоки психологични причини. Дори и при идеално поведение от страна на партньора, сексуалните и преживявания могат да бъдат блокирани в резултат на травматични преживявания от детството и юношеството. Отрицателната нагласа към секса, която някои родители формират у дъщерите си за да ги предпазят от ранен полов живот, също е в състояние да потисне спонтанните преживявания при интимна близост. В тези случаи е необходима компетентна психотерапевтична намеса.
  Затрудненото достигане до оргазъм при някои двойки се дължи и на неефективно общуване между партньорите. Когато мъжът действа по принципа “от вратата за краката”, а жената не смее да му подскаже какво точно и е приятно, сексуалният контакт трудно може да бъде удовлетворяващ и двамата. Сексологичната помощ в тези случаи предполага участие както на жената, така и на мъжа. Промяната настъпва, когато взаимните усилия се насочат към стопляне на интимната атмосфера и откриване на нови възможности за взаимна наслада.
  Разбира се във всеки конкретен случай затрудненото достигане до кулминация при жената има своя уникален характер. Затова е най-добре преди да се примирите със съществуването на този проблем, да направите поне опит за преодоляването му с помощта на опитен терапевт.
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Re: Женски оргазъм

  Писане  zay4e on Нед Дек 09, 2007 11:00 pm

  http://vbox7.com/play:d9cce643
  Анимационно клипче за оргазъмът!

   В момента е: Пет Яну 18, 2019 10:57 am