Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Спиритизъм

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Спиритизъм

  Писане  zay4e on Съб Дек 29, 2007 9:26 am

  Спиритизъм
  Светът е арена на две могъщи сили - доброто и злото, Бог и Сатана. Поради ограничените познания и възможности на човека, някои факти и явления, произхождащи от Сатана и демоните се приемат като чудеса.
  От любов към страдащия човек, Исус слезе на земята, за да го спаси от вечна гибел. В тази Си мисия, за да облекчава страданията на хората, Той правеше чудеса - лекуваше, възкресяваше, но никога не правеше нещо, с което да покаже Своята сила, да се похвали, да задоволи нечие любопитство или пък за сензация (виж Мат. 12:38,39).
  Сатана, от своя страна, също може да прави чудеса и му е позволено. Той обаче ги прави само с една цел: да омае, да заблуди, да подведе в погрешно учение, да погуби. Библията е зарегистрирала такива негови пагубни по резултата си чудеса. В Едем, давайки на змията способност да говори, той привлече вниманието на Ева към забраненото дърво и я прелъсти да сгреши (Бит. 3:1-5). В Египет Сатана чрез магьосниците се противеше на Моисей, а чрез него на Бога, заблуждавайки хората, че магьосниците също могат да правят подобни чудеса, а всъщност това беше само една хипноза. Но да преминем към същината на темата.
  Твърдението на спиритизма* е, че душите на умрелите живеят и ние можем да установим контакт с тях. Сатана първо пред Ева произнесе лъжата, че човек няма да умре. Спиритистите поддържат тази лъжа и подмамват и други да вярват в нея.
  Един спиритически сеанс, описан в Библията, открива подобни лъжи. 1Царе 28:3-20 - "Срещата" на пророк Самуил с цар Саул. Нека обърнем внимание на няколко факта. Според фалшивото вярване, душите на праведните са в небето, а тук Самуил излиза от земята! Второ, пророкът винаги повтаря това, което прави Бог; тук Бог отказва да говори със Саул, а Самуил му се явява и му говори. Ако Бог мълчи, би ли се наел Самуил да отговаря? Трето. Фалшивият Самуил казва на Саул: "Утре ще бъдеш при мен"! Как е възможно праведният Самуил и безбожният, непослушен на Бога Саул да са на едно и също място след смъртта си?! В Библията ясно е казано, че след смъртта си човек нищо не знае, нито прави (Екл. 9:5,6,10).
  Ап. Павел във 2 Кор.11:14,15 предупреждава, че както Сатана се представя като светъл ангел, както преди падението и бунта си, така и неговите демони, които действат чрез човеците, техни медиуми, т.е. "посредници", ще представят лъжата като правда, идваща от Бога. Не Самуил се е явил на Саул а един зъл демон, който умело играе ролята на пророка.
  Същото става при всички спиритически сеанси. Не се явява душата на умрелия, но един демон, който може да имитира гласа, почерка и интимните детайли от живота на починалия. В Марко 1:23-26 четем за една среща на Исус с човек, обладан от демон. Тук Спасителят се обръща към една втора, съзнателна личност в самия болен, която принуждава болния да говори това, което той не иска.
  Модерният спиритизъм, който днес е залял целия свят, се заражда най-напред в Америка, в малкото градче Хайдсвил, щата Ню Йорк, през 1848 година, където двете сестри Фокс стават прочути медиуми.
  В средата в миналия век настъпи религиозно събуждане, появи се и Адвентното движение. Тогава сатана веднага издигна спиритизма, за да пречи в спасяването на осъзналите се грешници. Исус предупреждава в Мат. 24:24 за появата на спиритизма и целта му да заблуждава чрез чудесата, които ще прави. В Откр. 16:13,14 са описани "три нечисти духа", които влияят на държавници и водачи с лъжите и чудесата си, и ги обединяват против библейските истини. Тези духове символизират езичеството, възобновения католицизъм и протестантска Америка, родината на модерния спиритизъм.
  За становището на Библията относно спиритизма в различните му прояви можем да прочетем в Левит 19:31; 20:6,27; Втор. 18:10-12 и Исая 8:19,20. Божият ясен съвет в Левит 19:31 е: "Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издирвайте, та да се осквернявате чрез тях..."
  Верният отговор за нашето бъдеще можем да намерим единствено в Библията. Ето защо всеки християнин трябва да се допитва единствено до нея по въпросите за невидимия свят.


  _________________


  За всяко нещо си има точно определено време!

   В момента е: Пет Яну 18, 2019 11:19 am