Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Вещерство

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Вещерство

  Писане  zay4e on Съб Дек 29, 2007 9:25 am

  Магията не е нещо статично и неизменно. Тя следва да се интерпретира по нов начин от всяко ново поколение. Несъмнено е необходимо да се учим от миналото, но трябва да пресъздаваме магичта отново, използвайки последните научни и философски техники и методи.

  Този сайт е изпълнен с практически, достъпни магически техники и ритуали, които всеки може да използва. Той включва наставления за организиране и изпълнение на ритуалите, за създаване и използване на магически образи, за осъществяване на инвокация и евокация, за осъществяване на спиритуално лечение, изучаване на руническита магия, откриване на личния ви хранител, създаване и използване на магически инструменти и много други съвети за осъвършенстване на магическите способности на всеки от вас.  Новото време се основава върху древните понятия, които са представени чрез термини или метафори, подходящи за живота в нашия свят. Ако сте останали с впечатлението, че магията е ирационална, прекалено сложна и неподходяща за вашия начин на живот, този сайт ще промени завинаги представите ви за магия!

  Магията винаги е била занимание с лоша слава. До преди години това можело да доведе до глоби, затвор, изтезаване или екзекуция. С възхода на науката идва и залезът на религията. Материалното се исдига над духовното. Магията временно са освобождава от преследванията в атмосферата на свобода на словото, като резултат от духовната борба против църквата. Обаче тя не се възприема от новата управляваща йерархия. Магията си остава парий и скоро се появява нов вид преследване. Инструментите за изтезания са заменени от осмиване и отлъчване от обществото.

  Видимото противопоставяне на науката спрямо магията е противоположно на противопоставянето на църквата. Църквата мрази магията, защото тя действа. Тя разглежда магията като инструмент за реализиране на дяволските сили в света. Науката мрази магията, защото тя не действа. Тя разглежда магията като трогателна измама, която примамва любознателния ум да се впусне в безсмислени и безумни занимания, отклонявайки човешкия потенциал от материалните дела, които притежават истинска стойност. В действителност науката се стреми да управлява обществото чрез контрол върху ума на хората. Магията предоставя мисловна рамка, в която умът може да работи независимо от научната догма. Науката възприема магията като заплаха. Понеже, от научна гледна точка, всяко ненаучно нещо представлява зло, магията е зло и трябва да бъде преследвана.


  По ирония на съдбата науката и магията били третиранипо един и същи начин в епохата на преследване на новите идеи от църквата. Сега, когато науката е взела връх, религията и магията са поставени в една и съща категория. И двете се разглеждат като предмети, които са далеч от реалността, които не трябва да се упражняват сериозно от интелигентни хора - архаичен отглас от суеверното минало. Разбира се, присмехът на науката по отношение на религията е много по-безмълвен, отколкото този, насочен към магията.

  Преследването на магията може да се обясни със самата природа на магията. Тя не е нито зле разбрана наука, нито суеверна форма на религия. Магията представлява отделно и уникално средство за придобиване и използване на знанието. Нейната основна характеристика е балансът или равновесието. Намира се по средата между науката и религията и по този начин се възприема погрешно от всяка от тях като част от другата.

  Знанието се състои от две части, които могат да се нарекат мъдрост и разбиране. Мъдростта е вътрешната част на знанието; разбирането е външната. Познанието не е завършено и пълно, ако не съдържа в равновесие и двете части. Човешката дейност, която съчетава мъдростта и разбирането, е изкуството. Творецът борави с формите и материалите в съответсвие със своите духовни прозрения. Магията е изкуство - изкуството за предизвикване на изменение в проявеното с помощта на Духа.

  Повечето хора презират магията, защото я разглеждат единствено с външното си зрение. Те виждат магията от позицията на ежедневния свят и от тази гледна точка тя наистина е абсурд. Само когато на нея се погледне с мерилото на духовното осъзнаване, магията може да се приема за разумно и достойно занимание. Тъй като духовният поглед рядко се среща, малцина са тези, които вземат съзнателно и обмисленорешение да изучат Изкуството. Те са привлечени към него отсляпата нужда и от едно вродено предразположение към него.

  За да си готов да приемеш магията, е необходимо да изпитваш отвръщение към съвременното общество. На бъдещия ученик трябва да му е дошло до гуша от заобикалящия го свят. Той трябва да престане да приема неговото порицание или одобрение. Много често е отчаян и следва безплодни пътича, преди да открие магията. Може да о считат за умствено неуравновесен. При всички случаи е бяла лястовица. Тогава привидно случайно той среща духовно пробуден човеки започва да се стреми да му подражава и по този начин отправя първия неосъзнат призив към собствения си Дух, който започва да се пробужда. Първоначалната му реакция към магията ще бъде насмешка и отвращение, но със задълбочаването си в предмета, пламъкът на неговия Дух ще се разгаря и той ще започне да вижда значенията, които се съдържат в иначе абсурдните на пръв поглед твърдения в текстовете по магия.

  Магията може да се упражнява с полза от всеки пол и във всяка възраст. Има мъжка и женска магия. Първата е мощна и обикновено безкомпромисно структорирана, опирайки се изключително върху символите и думите - една интелектуална магия. Втората не е така зрелищна и е по-систематизирана и компактна, основавайки се на билките и образите, миризмите, цветовете и песните - една емоционална магия. С по-традиционни термини мъжката магия може да се нарече Магия, а женската - Вещерство. Трябва да подчертая, че двата пола могат да практикуват и двата вида магия, тъй като всеки индивид по рождение притежава и женски и мъжки характеристики, дори тази тенденция към андрогинност е по-очевиднапри хора, които естествено са предразположени към магията.

  За онези, които се стремят към истинската магия чрез Духа, съществуват много препятсвия, които трябва да бъдат преодолени. Общественото неодобрение може да упражни мощен и неуловим натиск дори и върху най-свободните умове. Обикновено защитата против това е пазенето на тайна. Скептицизмът към магията и останалите духовни въпроси е бил насаждан в Мага от самото му раждане, а когато основите на магията в подсъзнанието са подкопани, тя не може дори да започне да действа. Най-доброто лекарство против скебтицизма е опитът. Когато бъде осъществен един успешен акт на магия, колкото и малък да е той, бариерите пред бъдещите магии са отслабени.

  Първата стъпка към свободата е разбирането, че светът е творение на ума. Светът е илюзия, но това не значи, че той не съществува. Относителността е разбирането, че природата на нещата зависи от начина, по който биват възпримани, а не от тяхното вътрешноприсъщо качество. Всеки индивид създава свой собствен свят в ума си. Магията оперира извън този свят, извън действието на физическите закони. Всяко магическо действие е чудо, дори тези, които изглеждат напълно тривиални и земни. Магията превръща невероятното в действителност.


  _________________


  За всяко нещо си има точно определено време!

   Similar topics

   -

   В момента е: Пон Дек 10, 2018 10:15 pm