Humor

Сайт за забавления

Latest topics

» Kоварен СЕКС въпросник :)
Пон Мар 03, 2014 5:10 am by SweetDreams

» Бъдете честни(за момчета)
Съб Мар 24, 2012 9:48 am by 13579

» Всички марки коли!
Съб Яну 22, 2011 5:18 am by killerkux

» Мисли за приятелството
Съб Яну 22, 2011 5:16 am by killerkux

» В какво училище учите?
Съб Яну 22, 2011 5:09 am by killerkux

» Мистични същества - игра
Съб Яну 22, 2011 4:56 am by killerkux

» Човешкото тяло (ЕНЦИКЛОПЕДИЯ)
Вто Яну 04, 2011 7:52 am by Гост

» Покана за уика форум
Вто Дек 28, 2010 7:48 am by kaela

» Силата на човешката психика - по-силна от всичко!?
Сря Юни 16, 2010 3:29 am by Гост


  Уичкрафта

  Share
  avatar
  zay4e
  Admin
  Admin

  Брой мнения : 2100
  Location : Bulgaria,Plovdiv
  Registration date : 07.12.2007

  default Уичкрафта

  Писане  zay4e on Съб Дек 29, 2007 9:20 am

  Уичкрафта
  Уичкрафта е продължение на практиката на родните религии и културни вярвания в Европа след появата на Християнството. Уичкрафт е името, което е било дадено на тази практика от Крисчън Чърч. Преди това, хората, които следвали дадена религия били само вярващи.
  Имало специална роля, която се равнявала на това, което ние наричаме Духовенство. Тези позиции често намесвали закона, решавали домашни спорове, съветвали, благославяли, ръководели леченията, притежавали календара.
  Хората продължавали, дори под преследване да се кланят на техните богове. Тези религии често господствали в повечето отдалечени участъци и клонели към локализирането им на определени местни членове на фамилии. В тези фамилии, традицията на религията била предавана от поколение на поколение. Много от хората били принудени да станат Католици, но все пак те не били искренни Католици.
  Ирландия обаче никога не била преследвана от Инквизицията и нямала ловци на вещици въобще. Това позволило на много практикуващи Уичкрафт да продължат култа си.
  Термина Паганизъм се използва в съвремието, като се отправя към източни религии, които зачитат мъжкото и женското божество, намерени вътре в природата. Паганизма е прикриващото понятие, което загражда много религии от някои секти от Будизма, от нео-друизма, от Уика и дори някои форми на Християнството. Уичкрафта е една от многото религии, която се е приспособила под прикритието на Паганизма.
  Уика и Уичкрафт не са една и съща религия. Уика е основана от Джерълд Гарднър в късните 30 годинина 20 век. Тя обхваща западните европейски фолклорни традиции, Източната философия и Кабалистичния мистицизъм. Въпреки, че първоначално Уика била базирана много на магическите занаяти, тя оттам нататък се развила повече като духовна религия. Днес, Уика може да се разглежда като свещенническа система на вяри с основни статични ритуали и етична база.
  Уичкрафта е силно свързан в традициите. Няма Уикан реде нито посвещение в тайна. Има, обаче, някои форми на въвеждане или обред за преход.
  Не всеки, които е вещер или вещица практикува магия. Магията е инструмент. Като инструмент, тя може да се използва заедно с много религии. Някои хора, които следват Уичкрафта не практикуват магия. Най-напред трябва да се знае, че Уичкрафта е просто религия.
  В опита си да отлъчи тези, които следват старите религии от сферата на народното общество, Църквата класифицира Вещерсвтото като Магьосничество. Думата "магьосник" се превежда като келтски термин за лъжец, обикновенно безотговорен. Много хора използват този термин като за вещер, но трябва да се знае, че много от вещерите се обиждат от подобно обръщение.
  Не можеш да се родиш вещица, но можеш да станеш такава. За да станеш вещица, първо трябва да се придържаш към религията. Различните религии имат различни методи за ставане част от техните традиции. За най-много, това включва някоя форма на самоотверженост (самопосвещение) към Боговете.
  Уичкрафта обхваща някои индивидуални традиции различаващи се много една друга понякога. Обаче, има някои ключови елементи, които всяка традиция следва. Едната е да пазим тайни и загадки. Има някои неща, които не са написани в книга и никога няма да бъдат. Има обикновено някои форми на посвещение в тайна или церемония за преход.

  Във вещерския култ Бога и Богинята се виждат като мъжкия и женски аспект в природата. Те не господстват над Вселената, те вместо това са самата Вселена. Някои от ранните жители на Европа следват един Бог и една Богиня, въпреки че има още много божества в техните пантеони.
  Бога обикновенно представлява защитник или ловец, а Богинята се свързва с плодородието или земята.
  Има много голямо разнообразие на инструменти, които се използват в Уичкрафта. Всяка традиция, обаче, излолзва различна група инструменти. Някои традиции използват прости инструменти от всекидневния живот, други често използвани са жезъла, чашат, рога, котела, камата, пентакъла, връвта, звънчето, метлата, камъка и меча или копието.


  _________________


  За всяко нещо си има точно определено време!

   В момента е: Пон Дек 10, 2018 9:48 pm